STAFHOUDER LUC SAVELKOUL SCHRIJFT BOEK OVER PIETER BRUEGEL DE OUDE

29-11-2023

Voorstelling van het boek ‘Pieter Bruegel de Oude – Plejdoe:j vuur Bruegel’.

Pieter Bruegel, een van de meest enigmatische en fascinerende schilders ooit, verdween zowat 100 jaar na zijn dood (†Brussel, 5 of 9  september 1569) eeuwenlang in de vergetelheid en, samen met hem, de kennis van zijn geboorteplaats. Tegen het einde van de 19de eeuw werd hij ‘herontdekt’ en sindsdien breken (kunst)historici zich het hoofd over zijn plaats van herkomst. 

Luc Savelkoul (°Bree, 1959), advocaat te Beringen, heeft zich in deze kwestie verdiept en stelt zijn boek ‘Pieter Bruegel de Oude – Plejdoe:j vuur Bruegel’ voor. Minutieus heeft hij al het beschikbare bewijs- en bronnenmateriaal van deze ‘cold case’ verzameld, geordend, geanalyseerd en verwerkt in een boek, dat Pieter Bruegel de Oude bijna 500 jaar na zijn geboorte weer met zijn geboortegrond verenigt.

Het boek (hardcover, 164 blz, 1,046 kg, 97 illustraties) is uitgegeven in eigen beheer. Het kost 45 EUR  en is verkrijgbaar bij de auteur te 3583 Beringen, Paalsesteenweg 131 (Advocatenkantoor Advocom). De kost voor verzending per post in België bedraagt 10 EUR. Bestellen kan via e-mail aan: pleaforBruegel@gmail.com.