WIE ZIJN DE LEDEN VAN DE RAAD VAN DE ORDE? (DANNY LAVREYSEN)

14-03-2024

De leden van de raad van de Orde: Wie zijn ze? Wat doen ze?

De raad van de Orde. Ze werden verkozen, ze zetelen maandelijks, beslissen over het reilen en zeilen van de balie. Maar kent u ze? Weet u wat ze doen?

In deze korte rubriek laten we ze één voor één de revue passeren.

Danny Lavreysen

Wie is hij?

  • Advocaat sinds 2012
  • Kantoor: TVO Advocaten te Hasselt
  • Voorkeurmateries: Verkeers- en aansprakelijkheidsrecht
  • Actief in de raad van de Orde sinds 2017 als 'gast' en sinds 2019 als verkozen lid
  • Hobby's: reizen, eten en drinken en in een iets verder verleden was ik ook gepassioneerd tennis- en tafeltennisspeler.
  • Guilty pleasure: Expeditie Gooris: Thuiskomen, neerploffen in de zetel met een goed glas rode wijn en vervolgens verstand op nul. Héérlijk, toch?

Wat doet hij?

Binnen de raad van de Orde heeft Danny de volgende specifieke taken: Voorzitter van de witwaspreventiecel, Lid van de Commissie Stage en Tableau en Voortrekken van het nieuwe ontwerp van de website van Balie Limburg.

Wat wil hij? Wat zijn de uitdagingen?

Danny vindt het vooral belangrijk dat hij met zijn taken een aanspreekpunt kan zijn van de balie. De witwaspreventieregeling is immers vooralsnog onbekend en onbemind, maar de naleving van deze regels zal in de toekomst steeds meer op de voorgrond treden. Verder liggen ook de stagiairs en bij uitbreiding de patrons hem na aan het hart. Onze Commissie Stage en Tableau houdt dan ook graag de vinger aan de pols van wat er leeft zowel bij de patrons als bij de stagiairs, zodat we maximaal kunnen inzetten op kwaliteit en vooruitgang binnen ons beroep.

De grootste uitdaging voor de raad van de orde volgens Danny is ons prachtige beroep mee de 21e eeuw binnenloodsen. Onze samenleving evolueert bijzonder snel, terwijl ons beroep iets te vaak een logge tanker blijkt te zijn die moeilijk manoevreerbaar is, gelet op de grote diversiteit aan advocaten. Het is dan ook aan de raad van de Orde om de nodige flexibiliteit aan de dag te leggen om mee te kunnen evolueren, zonder dat we onze kernwaarden en normen daarbij verloochenen. Dit is een moeilijke evenwichtsoefening, maar wel eentje die gemaakt moet worden als we willen dat ons mooie beroep kan blijven bestaan.

Zijn grootse persoonlijke voldoening binnen de raad van de Orde is verbinding maken tussen patrons en stagiairs, zodat de Balie Limburg (zoals ze steeds wordt aangekondigd) de warmste en gezelligste balie van het land kan blijven!

Danny denkt dat we in de toekomst met de raad van de Orde bijzondere aandacht moeten hebben voor verdere digitalisering en modernisering van ons beroep.